پرویز عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تصفیه خانه دوم مشگین شهر در حوزه روستایی است، تصریح کرد: این تصفیه خانه برای آبرسانی به 89 روستا از توابع بخشهای ارشق، مشگین شرقی و مرادلو در نظر گرفته شده است.
به گفته وی هم اکنون این طرح با تخصیص منابع آبی از سد سبلان مصوب شده و در حال اجرا است، اما در حال حاضر با برخی از مخالفت ها از سوی مسئولان مواجه شده است.
عباسی با اشاره به اختلاف نظر مبنی بر ادامه ساخت این تصفیه خانه اضافه کرد: با توجه به حساسیت ساخت این تصفیه خانه ضروری است به منظور تامین آب شرب مورد نیاز روستاهای ذکر شده منابع آبی مناسبی تعریف شود.
وی تاکید کرد: محل احداث تصفیه خانه دوم با تصفیه خانه مشگین شهر حدود 30 کیلومتر فاصله دارد که نشان می دهد اجرای این طرح تداخلی در فعالیت تصفیه خانه اول نخواهد داشت.
ارائه آمار غیر واقعی از ظرفیت تصفیه خانه اول مشگین شهر
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان ادامه داد: یکی از ایرادات وارده به احداث تصفیه خانه دوم ظرفیت آب دهی تصفیه خانه اول است که از سوی مسئولان رقم آن مغایر با واقعیت موجود ارائه می شود.
وی با اشاره به اشراف و حضور خود در مراحل بهره برداری تصفیه خانه اول مشگین شهر اضافه کرد: این تصفیه خانه برای سال 1398 ظرفیتی بالغ بر 109 هزار و 379 نفر و برای افق 1408 ظرفیتی بالغ بر 134 هزار و 645 نفر را دارا است، اما این رقم 300 هزار نفر عنوان می شود که با واقعیت فاصله قابل توجهی دارد.
به گفته عباسی تصفیه خانه اول تنها می تواند آب شهری را تامین کرده و به دلیل عدم برخورداری از منابع آب خام مناسب نمی تواند آب شرب 89 روستا را نیز تامین کند.
وی با تاکید به ضرورت ارائه راهکار عملی برای آبرسانی به روستاها متذکر شد: در صورتی که منابع آب خام تصفیه خانه اول برای تامین آب شرب روستاها مشخص شود، احداث تصفیه خانه دوم را متوقف خواهیم کرد.
این مسئول ابراز امیدواری کرد در جلسه ای که به همین منظور در وزارت نیرو تشکیل خواهد شد وضعیت احداث یا عدم اخداث تصفیه خانه دوم به صورت قطعی مشخص شود.
فعالیت آبزی پروری در سد سبلان ممنوع است
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان همچنین در پاسخ به شائبه اجرای طرح آبزی پروری در سد سبلان ادامه داد: طبق مقررات با هدف رعایت بهداشت فعالیت آبزی پروری در تاسیسات و سدهای آب شرب ممنوع است.
وی تصریح کرد: در صورتی که پرورش ماهی در این سد انجام شود استفاده از آب آن به عنوان آب شرب منتفی است.
عباسی یادآور شد: در مرداد ماه سال 90 تصمیمی مبنی بر پرورش ماهی در این سد مطرح شد که با بررسی کارشناسی اجرای آن به زیان عموم ساکنان منطقه و حذف کاربری آب شرب عنوان شد و طرح متوقف شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این وزرات نیرو نیز در اسفند سال گذشته به توقف فعالیت آبزی پروری تا زمان تعیین تکلیف نحوه آبرسانی به روستاهای منطقه اعلام نظر کرده است.
وی افزود: با این وجود در فروردین ماه سال جاری اعلام شد که در محل سد طرح پرورش ماهی آغاز شده است.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان با تاکید به اینکه اجرای این طرح مغایر با نظر کارشناسی ارائه شده است، اضافه کرد: در حالی که برای عواقب اجرای طرح پرورش ماهی چاره اندیشی نشده، تاکید به اجرای آن می شود.
نظر شما